Mijn naam is Gerda Vink (1969) en woon met man en twee dochters in Enschede. Sinds 2018 ben ik professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd. Naast mijn parttime baan als projectleider bij een welzijnsorganisatie wil ik graag mensen helpen met organizen.

Van 2006 tot 2018 heb ik met veel plezier gewerkt als Coördinator bij Stichting Present Enschede. Deze organisatie zet groepen vrijwilligers in in situaties waar het ontbreekt aan geld, netwerk en gezondheid om zelf de klus te klaren. Daar heb ik vele opruimprojecten mogen begeleiden. Ik was altijd enthousiast over deze projecten, omdat het heel concreet is met vaak een zichtbaar resultaat.

Vaak kreeg en krijg ik te horen dat mensen de ervaring hebben van “meer rust en ruimte in het hoofd” doordat er meer ruimte en overzicht in het huis is. Kamers worden weer gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Je krijgt weer zin om je huis mooi en gezellig te maken, een bloemetje neer te zetten, mensen uit te nodigen.

“Een goed georganiseerde leefomgeving raakt aan je welbevinden. Dat gun ik iedereen en daarom wil ik me graag inzetten als organizer.“

Ik heb mijn opleiding tot professional organizer gevolgd bij Els Jacobs van De Huishoudcoach, een autoriteit op dit gebied.

Overview Coach is als aspirant-lid aangesloten bij NBPO, de Nederlandse Bond van Professional Organizers.  Klik hier voor het profiel.