Gerda Vink

Mijn naam is Gerda Vink (1969) en woon met m’n echtgenoot in Enschede. We hebben twee volwassen kinderen. Sinds 2018 ben ik professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd. Het organizen is mij als het ware aangeboren.

Van 2006 tot 2018 heb ik met veel plezier gewerkt als Coördinator bij Stichting Present Enschede. Deze organisatie zet groepen vrijwilligers in in situaties waar het ontbreekt aan geld, netwerk en gezondheid om zelf de klus te klaren. Daar heb ik vele opruimprojecten mogen begeleiden. Ik was altijd enthousiast over deze projecten, omdat het heel concreet en per direct “licht en lucht” geeft. Dat inspireerde mij om hierin specialist te worden.

Vaak kreeg en krijg ik te horen dat mensen de ervaring hebben van “meer rust en ruimte in het hoofd” doordat er meer ruimte en overzicht in het huis is. Kamers worden weer gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Je krijgt weer energie en zin om je huis mooi en gezellig te maken, een bloemetje neer te zetten, mensen uit te nodigen.

“Een goed georganiseerde leefomgeving bevordert je welzijn in veel facetten. Dat gun ik iedereen en daarom wil ik me graag inzetten als organizer.“

Ik heb mijn opleiding tot professional organizer gevolgd bij Els Jacobs van De Huishoudcoach, een autoriteit op dit gebied. Sinds 2018 ben ik lid van de beroepsvereniging NBPO en in 2022 heb ik het RPO-kwaliteitscertificaat behaald.

Reactie van mevrouw B. uit Borne:

“Je bent een rustige vrouw met wie het erg prettig werken is.
Je dringt niets op en treedt de ander in zijn/haar ruimte respectvol tegemoet.
Je weet de vragen die je krijgt goed in overzichtelijke stukjes te benoemen en daar handvatten bij te geven. Je stelt daarbij goede vragen.
Mooi vond ik dat je niet te beroerd bent om tijdens een opruimklus zelf de handen uit de mouwen te steken. Je enthousiasme als er vorderingen gemaakt worden is aanstekelijk.
Ook houd je de ander goed in de gaten; bijvoorbeeld toen ik afgelopen donderdagmorgen ineens doodmoe werd zag je dat en kreeg ik gelijk de keus om te pauzeren of helemaal op te houden. Dat vond ik erg fijn.”