Een organizer helpt bij u thuis

Het is leuk om spullen om je heen te hebben. Handige spullen en mooie spullen. Ook is het leuk om een verzameling van iets specifieks aan te leggen. Maar…. soms wordt het (je) letterlijk teveel. Het huis staat vol, je zoekt nodige spullen waarvan je weet dat je ze hebt, maar ziet door de bomen het bos niet meer.

Of: je hebt je huishouden goed op orde. Maar door een gebeurtenis als bijvoorbeeld gaan samenwonen of een erfenis kan je huis behoorlijk vol raken. En als er dan weinig tijd over is vanwege een drukke baan kan het gaandeweg een flinke belemmering vormen. Het huis is vol, de zolder en garage puilen uit en je denkt zelfs aan verhuizen naar een grotere woning of aan het huren van een externe opslag.

Kom je er zelf niet meer uit, dan kan ik je helpen met het aanleren van een goede opruimmethode. Samen gaan we aan de slag en je zult zien dat het best lukt. Jouw doel staat daarbij centraal, en ik help je om de weg daarnaartoe af te leggen. Deze methode is beproefd en sluitend. Ik leer je een methode aan die je later zelf steeds kan toepassen.

Organizen thuis: bij kleiner gaan wonen of ouder worden

Veel mensen besluiten vroeger of later om wat kleiner en comfortabeler te gaan wonen. De gezinswoning, waar je altijd met plezier hebt gewoond, is een maatje te groot. Toch is de drempel vaak hoog omdat er van alles opgeruimd moet worden, simpelweg omdat niet alles meeverhuisd kan worden. Verhuizen staat niet voor niets in de top 10 van stressvolle gebeurtenissen.

Ook voelen steeds meer ouderen er niets voor om hun erfgenamen op te zadelen met alle spullen die in de loop van jaren of een heel leven verzameld zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hierin zelf al stappen te zetten en op te ruimen.

Ik kan helpen door met je inzichtelijk te maken wat je echt belangrijk vindt om te houden. We brengen de huidige situatie en de gewenste situatie in kaart. Daarna gaan we bepalen wat uitgezocht moet worden, wat moet blijven en wat ongezien weg kan. Dat kan ook (oudere) administratie zijn. Voorwerpen die weg kunnen hoeven natuurlijk niet op de vuilstort terecht te komen. Indien gewenst kan ik adviseren of helpen met de spullen verkopen of laten veilen, of zorgen dat het bij de kringloop terechtkomt.

Hulp bij verhuizen

Mogelijk wil je hulp rondom het daadwerkelijk verhuizen.  Een verhuizing is voor veel mensen een ingrijpende en soms ook stressvolle gebeurtenis waarbij de planning belangrijk is. Spullen moeten worden uitgezocht en ingepakt. Er moet een verhuisdatum worden geprikt en na de verhuizing moet alles weer op de nieuwe plek worden uitgepakt. Naast de fysieke verhuizing moet er ook nog een aantal administratieve zaken worden geregeld. Denk aan het doorgeven van meterstanden en adreswijzigingen aan diverse instanties.

Ik kan daarbij van dienst zijn door realistisch te plannen en het proces eromheen te begeleiden en te bewaken. Afhankelijk van je wensen kan ik helpen bij het regelen van alle praktische en administratieve zaken en bij het uitzoeken en inpakken van de spullen.

Organizen van administratie

Ben je ook zo allergisch voor poststukken die ongevraagd in je brievenbus vallen? Soms van een onduidelijke organisatie of instantie, soms is het zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan kan het gebeuren dat je de post maar ongeopend laat liggen. Je raakt het overzicht kwijt en weet op een gegeven moment niet meer waar te beginnen.

Ik kan je helpen door je achterstallige post te inventariseren, onderscheid te maken wat belangrijk is en wat onbelangrijk. Dit kan je zelfs geld opleveren door vergeten abonnementen direct op te zeggen en de achterstand in het betalen van rekeningen meteen aan te pakken.

Ik leer je een systeem aan waarbij je voortaan zonder zorgen de post uit de brievenbus haalt, opent en verwerkt, omdat je weet wat ermee moet gebeuren.

Let op: wat ik niet doe is schuldhulpverlening. Ik kan wél samen met jou zorgen dat de juiste papieren aangeleverd worden voor eventuele schuldhulp.

Mevrouw F.  uit Enschede over de coaching bij het opruimen:

“De kennismaking met Gerda was fijn. Ze vraagt goed door.
De antwoorden geeft ze later ook regelmatig terug, zodat ik de focus kan houden.
Ze is praktisch ingesteld en kijkt ook realistisch. Opruimen is erg veel werk. Ik heb
er nu een meer realistischer beeld van en ook hoe ik dit kan aanpakken zonder
dat ik er helemaal in verzand. Ik kan zo zelf ook weer beter aan de slag. Ze gaf
ook regelmatig complimenten, dit was fijn en stimulerend