Het verbaast me altijd weer hoe je je in de vakantie kan redden met weinig spullen.

  • improviseren op de camping
  • een kurkentrekker lenen bij de buren met gelijk een uitnodiging voor een drankje
  • 10 t-shirts meegenomen waarvan je er uiteindelijk maar 4 draagt en steeds opnieuw uitspoelt….
  • Een koffiefilter met gemalen koffie, die je de heerlijkste koffie geeft.

Het is opeens allemaal zo simpel. Na elke vakantie probeer ik dit gevoel vast te houden. Met deze tips kun jij dat ook!

Tip 1: Kijk thuis kritisch welke spullen je echt nodig hebt. En ook wat alleen maar in de weg staat, nooit gebruikt wordt of allang weg had moeten zijn. Breng het vandaag nog naar de kringloop en breng kapotte spullen naar de vuilstort. Rust, ruimte en overzicht is je beloning!

Tip 2: Kijk in je agenda waar ruimte zit voor ontspanning. Uiteraard zijn er uren “verplicht” ingevuld, met werken, persoonlijke verzorging, slapen, zorgen voor je gezin, koken en eten. Door per activiteit een kleurtje te gebruiken, ontdek je dat er wellicht ook nog tijd is voor hobby’s. Zodra je het inplant in je agenda heb je minder de neiging om (lekker makkelijk) de TV aan te zetten of iets anders te gaan doen.

Tip 3: Hou je vakantiegevoel vast door lekkere recepten van je vakantiebestemming thuis te koken. Die heerlijke Griekse salade, of die lekkere sherpherds pie uit Engeland. Smaakherinneringen!

Tip 4: Geniet net als in de vakantie van de kleine dingen. Een mooie zonsondergang, een boswandeling, een kop koffie op een terrasje, gezelligheid met vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *