Ondernemer in beeld

De ZuidWester stelt in deze rubriek elke maand een ondernemer voor die zijn of haar winkel of bedrijf heeft in West. Waarom kiest hij of zij voor dit werk en waarom in stadsdeel Enschede-West?

De laatste weken zijn we meer thuis dan anders. Veel mensen zijn aan het opruimen geslagen. De administratie organizen, huis opruimen en schoonmaken. Maar hoe begin je daar nou mee en vooral: hoe kun je het huis opgeruimd houden?

Gerda Vink van Overview Coach is een professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd. “Door allerlei oorzaken kan het lastig zijn om dat allemaal zelf te doen. Een organizer kan thuis de helpende hand bieden.” Gerda is sinds 2018 professional organizer. “Het organizen is mij als het ware aangeboren. Mensen geven aan meer rust en ruimte in het hoofd te hebben doordat er meer ruimte en overzicht in het huis is. Kamers worden weer gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Je krijgt weer energie.”

In Enschede-West verzorgde Overview Coach voor de coronacisis nog een workshop in ‘t Nije Terphoes in Boswinkel. “Het is jammer dat de volgende workshops nu niet door kunnen gaan. Daar krijg je namelijk alle tips en trucs. Het is erg concreet dus je kunt meteen na de workshop zelf aan de slag. Er zijn zoveel mensen die namelijk wel graag willen beginnen met opruimen, maar niet weten hoe ze keuzes moeten maken. Of je steekt nu veel energie in het opruimen, maar daarna doe je niks meer omdat de klus geklaard is. Dan het je over een paar weken of maanden hetzelfde. Ik kan je leren het structureel te doen en je coachen met praktische tips om het ook te blijven doen. Je zult zien dat je er echt blijer van wordt. Samen zoeken we naar een reële planning zodat je er echt een goede modus in vind. Dat is het grootste voordeel van een coach ten opzichte van al die boeken vol tips.”

De superpositieve en enthousiaste Gerda ziet dat de methode die ze de deelnemers eigen maakt echt werkt. “Daar haal ik ontzettend veel voldoening uit. Ik zie dat mensen grip op het leven en op het huishouden terug krijgen met een klein beetje instructie én dat ze het volhouden. Het geeft de mensen energie en mijzelf ook”, besluit Gerda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *